This website is not affiliated with, sponsored by, or approved by SAP AG.

List of spool requests is empty (TX SP01)

Basis (Basis Technology Modules: Basis Component/System Administration, GUIs)

Moderators: Snowy, thx4allthefish

List of spool requests is empty (TX SP01)

Postby pejuz1 » Thu Feb 26, 2015 1:08 am

Hello SAP experts,
I execute one transaction in background and then if I check SP01 there is any spool request. For my colleagues it works but not for me.
I have checked my user profile. Field "print immediately" is marked.
Do you know where the problem should be?

thanks a lot
pejuz
pejuz1
 
Posts: 164
Joined: Mon Jul 30, 2007 3:34 am

Re: List of spool requests is empty (TX SP01)

Postby Sharpshooter » Thu Feb 26, 2015 9:27 am

1) Look at the job (SM37) to see if a spool request was created.
2) Do you have the setting "Delete after output" = 'X' ? If so, once the request is sent to the printer (It is, since you have "Print immediately" set), the spool request is deleted.
Good luck!
Sharpshooter
 
Posts: 1171
Joined: Wed Mar 17, 2010 12:01 pm
Location: In the dark

Re: List of spool requests is empty (TX SP01)

Postby Zavaros » Thu Feb 26, 2015 10:40 am

hi

other possibility is that the report did a rollback. (for example it was only a test run)
during background run the rollback removes the data written to spool also

Regards,
Zav
Zavaros
 
Posts: 756
Joined: Thu Oct 24, 2002 10:50 pm
Location: Hungary

Re: List of spool requests is empty (TX SP01)

Postby pejuz1 » Fri Feb 27, 2015 3:03 am

hi Sharpshooter,

I see the spool request in SM37. if I release them I see it in SP01. It looks that I have a problem with authority for running jobs.
I will try to find out right role.

Thanks for your help.
pejuz1
pejuz1
 
Posts: 164
Joined: Mon Jul 30, 2007 3:34 am


Return to Basis

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 6 guests





loading...


This website is not affiliated with, sponsored by, or approved by SAP AG.