This website is not affiliated with, sponsored by, or approved by SAP AG.

Tcode is not visible in ROLE Menu

SAP Security

Moderators: Snowy, thx4allthefish, jurjen

Tcode is not visible in ROLE Menu

Postby sivamanjunathan » Thu Aug 02, 2012 9:33 am

Hi,

I could see a tcode We09 is available under object :S_IDOCMONI but user unable to execute the tcode.
Tcode is not maintained under object s_tcode.
Q1: What is the cause(why it is missing in one place and visible on another object) for this and how to fix this issue? Editing the role is the only option?

In PFCG under role menu currently this tcode is not visible. I have switched on technical name disply button and verified, this tcode is not visible in role menu. I dont want to edit the role.
Q2: As this tcode is already maintained under a object S_IDOCMONI, can i make it visible the tcode directly to under role menu(without editing and adding the tcode)

-siva
sivamanjunathan
 
Posts: 1
Joined: Thu Aug 02, 2012 9:10 am

Re: Tcode is not visible in ROLE Menu

Postby Gary Morris » Thu Aug 02, 2012 11:39 am

The tcode will have to be in S_TCODE to execute. If you do not want it to be seen in the menu, then manually add S_TCODE and put it there (two instances of S_TCODE).
Many tcodes have to be in S_TCODE and another auth obj. It will not work if you do not have it in S_TCODE.
Gary Morris
SAP Security Consultant
garydavidmorris@gmail.com
Gary Morris
 
Posts: 399
Joined: Sun Oct 20, 2002 10:42 pm
Location: San Antonio, Texas


Return to SAP Security

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests





This website is not affiliated with, sponsored by, or approved by SAP AG.