smartform in different languages and mail tile

Development SAPscript/ Smartforms

Moderators: Snowy, thx4allthefish, YuriT, Gothmog

Post Reply
julietta

smartform in different languages and mail tile

Post by julietta » Tue Nov 19, 2002 12:53 pm

Hi everyone,

How I can maintain smart form in different languages?
I specify translation to selected languages in attributes but then what?
I would like to control this translation. In SAP Script it's clear. What is
standard approach for smartfom?

Also, is there way to control mail title when specifying device MAIL,
as it's coming with name of Fm in a title, no much help.


Thanks in advance

pploo
Posts: 152
Joined: Mon Oct 21, 2002 12:35 am
Location: Shanghai, China

Post by pploo » Wed Nov 20, 2002 4:47 am

In translation transaction SE63, menu:

Translation -> Long Texts -> SAPscript -> Smart forms


Actually, I am always thinking one problem for smart form:You can NOT control which language version to use. System always uses the logon language for smart form.

However, SAPscript can choose language freely.
--Enjoy Fun of SAP--

saintlygoblin
Posts: 9
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:13 am
Location: Iceland

Post by saintlygoblin » Tue Nov 26, 2002 5:31 am

pploo wrote:In translation transaction SE63, menu:

Translation -> Long Texts -> SAPscript -> Smart forms


Actually, I am always thinking one problem for smart form:You can NOT control which language version to use. System always uses the logon language for smart form.

However, SAPscript can choose language freely.
Actually, I think this is false. In the SmartForm interface, you can set the output language of the smartform in CONTROL_PARAMETERS-LANGU.

ixxel
Posts: 222
Joined: Mon Oct 21, 2002 4:36 am
Location: Belgium (Aalst)

Post by ixxel » Fri Nov 29, 2002 9:54 am

pploo

I had also the same problem. At the client where i m working for, we use smartforms in 4 languages. whe had to put some new code in the printprograms so that the language of the smartform is the same as the customer.

And every time I want to change some smartforms, i log in in SAP in the language I want to change the smartform.

Greetz

Ixxel

Post Reply