'field' has no defined value in smartforms

Development (ABAP Development WorkBench, ABAP/4 programming)

Moderators: Snowy, thx4allthefish, YuriT, Gothmog

Post Reply
Guest

'field' has no defined value in smartforms

Post by Guest » Mon Jun 16, 2003 10:54 am

hi
I'm doing a smartform. when I activate it it gives some messages field has no defined value.this happens mostly with curr and unit fields.
can anybody tell me how to avoid these messages?..
Thanks

alexander!

Post by alexander! » Mon Jun 16, 2003 1:27 pm

hi,
it gives those messages because those fields have not been initialised. though it does not matter much but you can avoid these messages by initializing them in the initialization tab which you can see in the global definitions.

let me know if it worked....

alexander

zededdison
Posts: 82
Joined: Wed Apr 12, 2006 5:15 am

Re: 'field' has no defined value in smartforms

Post by zededdison » Tue Oct 02, 2018 10:57 am

Sorry for the thread necro [I'm going for a record]. Some places get very touchy about things like that. I found a link for forum rules in 'General Discussion' forum but there didn't seem to be any forum rules there.

This smartform warning, 'Field ... has no defined value' - why does it get raised for a field symbol?
It can see from my loop node that I am looping & assigning a FS.
Yes, I can stop it complaining by adding my FS as input parameters of Initialization and then a comment why I do absolutely nothing with it.

But it seems kind of wrong to me that it should give this error about a FS. By definition they cannot have any value until they're assigned.
Image

Post Reply