First Depreciation Run after S4 HANA 1709 MIgration .......

Financials (FI, CO, TR, EC)

Moderators: Snowy, thx4allthefish, Baz, darkduck

Locked
Somum
Posts: 220
Joined: Tue Oct 22, 2002 3:40 pm
Location: Houston, TX

First Depreciation Run after S4 HANA 1709 MIgration .......

Post by Somum » Sun Oct 07, 2018 7:26 pm

Folks,

We migrated to S4 HANA 1709 that included moving to New Asset Accounting. Our first depreciation run ended in error for some of the assets that I am not able to figure out. SAP is already looking into it but wanted to run it by follow SAPers in case anyone came across this error. I do understand some of the issues with the first run after New Asset Accounting implementation as depreciation calculation has become more precise and as such, SAP tries to round up or down all the depreciation values with penny postings. However, this particular error is a bit strange and does not make much sense.

Posting generates double entries for asset document 1001 2018 141784 0
Message no. FAA_POST123

Diagnosis
The posting generates several entries for the same asset document.

System Response
The posting cannot be carried out.

Procedure
Check the cause of the incorrect document creation:

Splitting of a fixed asset balance sheet account with document splitting:
Correct the setting so that asset accounts are not split, but instead are defined as natural accounts.
System error:
Create a customer message for SAP Support if an error occurs.

Baz
Posts: 4745
Joined: Fri Nov 08, 2002 5:54 am
Location: He's out there! somewhere!!!!
Contact:

Re: First Depreciation Run after S4 HANA 1709 MIgration .......

Post by Baz » Tue Oct 16, 2018 1:59 am

duplicated here: viewtopic.php?f=240&t=403621

topic locked.
Baz

AsPiRiNg tUlY iDiOt Image

http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

Image

check out my Podcasts http://dj-baz.podomatic.com

Locked