Search found 146 matches

by rpinxt
Mon Jan 23, 2017 5:09 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

Thanks for this!

Now made it like you said :

Code: Select all

LOOP AT it_hus INTO RP_HU.
  <l_field> = RP_HU.
  AT LAST.
  EXIT.
   ENDAT.
  APPEND <ls_data> TO <lt_data>.
ENDLOOP.
However de **** still remain.

Did I do it still wrong?
by rpinxt
Thu Jan 19, 2017 3:39 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

Thanks for clearing this Gothmog! Query now runs without problems. The output however is not looking like it should and rather strange : let me try an image : https://i.imgur.com/7Mt21AR.png 4 lines is correct however the first 3 lines need also to be filled. They would have the same values as the l...
by rpinxt
Wed Jan 18, 2017 10:15 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

Ok think now that it might have been a typo?
Seems like you forgot [] behind %dtab?

I now added that and the code continious.
However then it crashes a few lines later at :

Code: Select all

<l_field> = RP_HU.
It is called a GETWA_NOT_ASSIGNED error....
by rpinxt
Wed Jan 18, 2017 8:57 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

Thanks Gothmog,

Now it takes the code.
Unfortunately the Query now crashes.

Runtime error 'ASSIGN_TYPE_CONFLICT'

Crashes on this line :

Code: Select all

IF <ls_data> IS NOT ASSIGNED.
    ASSIGN  ('%dtab') TO <lt_data>.
  ENDIF.
And then line about ASSIGN.
by rpinxt
Wed Jan 18, 2017 6:42 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

Ok tried which changing types but that did not the trick...

Also blocked this piece of code as the error is caused by this piece :
AT LAST.
EXIT.
ENDAT.

But although it says no syntax error, when running the Query it crashes.

So either this part is vital or the code does not work :cry:
by rpinxt
Wed Jan 18, 2017 5:25 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

Thanks Gothmog, you are probably right. But in our system the only possibility I have to develop my own queries is SQ01/SQ02..... :( Multinational with no BI environment....they still exist... But thanks for you code addition. However the second part does give me an error message about compatibility...
by rpinxt
Wed Jan 18, 2017 4:13 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

write, move, read into.....nothing is working.... :| This code works fine : DATA: it_hus TYPE STANDARD TABLE OF VBFA. CLEAR it_hus. SELECT VBELN FROM VBFA INTO TABLE it_hus WHERE VBELV = LIKP-VBELN AND VBTYP_N = 'X'. IF sy-subrc <> 0. "no document found CLEAR it_hus. SELECT VBELN FROM VTFA INTO TABL...
by rpinxt
Tue Jan 17, 2017 6:50 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

something strange to add.... When I arrow back from the output screen (which only showed 1 line) I got to an extra screen which I normally not see before. And it had the 4 document numbers I would expect in the output of the report listed horizontally. I also tried WRITE: / RP_HU but this also gave ...
by rpinxt
Tue Jan 17, 2017 6:22 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

Thanks very much Gothmog! I started immediately with you first suggestion. And where it said do anything you want with the document number I tried to WRITE it to RP_HU. However the output is still only 1 line then (and leaves me with the last selected line) I take it, it overwrites the line 3 times ...
by rpinxt
Tue Jan 17, 2017 5:37 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Re: Strugling with SELECT

Ok clear. But could you maybe help me a bit on my way? How would I setup that table itab and then get those 4 lines into the output. I am already trying for 2 days several scenario's but keep running into walls. Seemed so simple. Pass a delivery number into VBFA and get the (in this case) 4 output l...
by rpinxt
Tue Jan 17, 2017 4:39 am
Forum: ABAP
Topic: Strugling with SELECT
Replies: 17
Views: 7450

Strugling with SELECT

As the subject already says, I'm struggling with the select statement. I am trying to get the Handeling Unit from VBFA table via the Delivery number from LIKP/LIPS with : CLEAR RP_HU. SELECT SINGLE VBELN FROM VBFA INTO RP_HU WHERE VBELV = LIKP-VBELN AND VBTYP_N = 'X'. But the output is only 1 handel...
by rpinxt
Tue Dec 20, 2016 9:31 am
Forum: ABAP
Topic: Help with Stock report
Replies: 1
Views: 1754

Help with Stock report

Ok, we have stock with and stock without batch. Now I made a report based on general stock tables and if there was a batch then take the Q from MCHB otherwise take it from MARD. Worked fine and comparing it to standard report looked also promising. However one of the differences turned out to be con...
by rpinxt
Fri Dec 09, 2016 4:36 am
Forum: ABAP
Topic: LDB not showing all lines
Replies: 1
Views: 1574

LDB not showing all lines

Using the LDB MSM. However it only shows me lines for materials which have a batchnumber. Maybe logical because table MCHB is part of MSM. If I am not mistaken with a normal join of tables you could bypass this by using a left outer join. So surely there will also be a possibility to still show the ...
by rpinxt
Thu Dec 08, 2016 9:22 am
Forum: ABAP
Topic: SQ01/Infoset Query suppress zeros
Replies: 7
Views: 4770

Re: SQ01/Infoset Query suppress zeros

ahhh I was missing the ' ' around the node name.

Thanks it works perfectly! :)
No more redundant lines in my report.
by rpinxt
Wed Dec 07, 2016 10:59 am
Forum: ABAP
Topic: SQ01/Infoset Query suppress zeros
Replies: 7
Views: 4770

Re: SQ01/Infoset Query suppress zeros

Ok I put the CHECK code in the node for which I took the quantity fields.

But I did not get the part of the reject.

As a second line I put REJECT <nodename> but then you get "xxxx" must be a character-type field error.